Knoglesund.dk v/ Dorte With
Siim Bygade 106
8680 Ry

+45 2336 3887
kontakt@knoglesund.dk
CVR 21802336

Seneste nyheder fra Knoglesund.dk

Der har været mange spændende opgaver og aktiviteter i KNOGLESUND i foråret. Marts måned var helt booket op, og jeg glæder mig til at få alle booket om, så vi kan mødes med ny inspiration til sundhedsfremme på den anden side af Covid-19.

Foredrag & Workshops

Knoglesundhed

Osteoporose er blandt de 8 folkesygdomme og ifølge Sundhedsstyrelsens rapport fra 2018 er 172.400 borgere i 2017 identificeret med osteoporose. Derudover er beregnet et mørketal, som beskriver at i alt 659.002 borgere, i Danmark lever med osteoporose. Det betyder at mange således lever med en forringet mikroarkitektur i knoglevævet uden at vide det, hvilket øger risikoen for brud. Det er her, der kan være noget at gøre i form af forebyggelse, sundhedsfremme og tryghed omkring aktivitet, idet inaktivitet kan øge risikoen for fald (brud) og medvirke til forringelse af såvel knoglestruktur som livskvalitet.

FOREDRAG OG WORKSHOPS i samarbejde med Osteoporoseforeningen gennem mere end 10 år har bidraget til, at jeg nu sidder som forskningsansvarlig fysioterapeut. Herigennem har jeg fået masser af feedback fra borgere med erfaringer, der er uvurderlige i det arbejde, som jeg brænder for, og det er netop borgerne jeg gerne vil nå med alle mine aktiviteter.

Min vision er at flere borgere i Danmark kender til Osteoporose, så sundhedsfremmende tiltag er en mulighed for alle. Uanset om det er i relation til muligheden for forebyggelse, tryghed med en diagnose eller konkret behandling. Læs mere om det i en artikel her.

Formidling af relevant overførbar hverdagsviden kombineret med ny videnskabelig forskningsbaseret viden giver mening. Hvordan kan vi gøre knogleviden til en naturlig del af vores øvrige viden om kroppen?

Foredrag i Osteoporoseforeningens lokalafdelinger á 2 timer, har fokus på følgende:

 • Viden om risikofaktorer og opsporing af osteoporose
 • Tryghed i træning og bevægelse
 • Inspiration til simple aktiviteter
 • Hvad bør man være opmærksom på når der har været brud på rygsøjlen/sammenfald?
Deltagere fra disse foredragsaftener har bl.a. udtalt:

”... virkelig inspirerende, og du fik det hele forklaret, så jeg meget forstod, hvordan jeg kan tage hensyn til mit sammenfald i min hverdag...”

”... det var dejligt at høre, at jeg gerne må gøre mange af de ting jeg plejer. Og så var jeg glad for at få at vide, at det vil være en god idé at styrke mine mavemuskler...”

”... skønt med alle dine øvelser undervejs, så man ikke skulle sidde stille hele tiden.”

”Jeg var så træt da jeg kom. Nu synes jeg faktisk, at jeg har fået ny energi!”

Styrk dine kompetencer på Osteoporose området

I samarbejde med Danske Fysioterapeuter har jeg afholdt 2 – dages kurser om Osteoporose (Knogleskørhed). Sammen med Professor Emma Clark fra England, Overlæge Mette Hitz fra Videnscenter for Knoglesundhed i Køge og Fysioterapeut Lene Lebech fra Kolding kommune har vi i 2019 gennemført 2 kurser og 80 fysioterapeuter har nu styrket deres kompetencer på Osteoporose området. Næste kursus afholdes i starten af april 2020 i København.

Her har kursisterne udtalt følgende:

”Rigtig gode undervisere som komplementerede hinanden godt og repræsenterede et bredt felt og gav gode eksempler fra egen praksis, som vi kan relatere til og knytte undervisningen til.”

”... håber at der kommer nogle årlige temadage/opdateringsdage, så vi kan holde vores viden opdateret, løbende. Det er de færreste af os der har adgang til den videnskabelige litteratur. Alt i alt et virkelig godt og givende kursus, som jeg gerne deltog i igen.”

”Engagerede undervisere - en fornøjelse!”

”Mere tid i træningssalen, fordi Dorte havde så meget at inspirere med... ”

”Ideen om at der er praksis i træningssalen, er virkelig god. Der burde være meget mere nørderi med det... ”

”godt tankevækkende kursus”

I Århus Kommune – se KOMMUNE - har man valgt en særlig KNOGLE indsats!

Udfyld formularen og lad os få en snak om, hvad der er bedst for jer

Ønsker du at finde ud af, hvad der vil være bedst hos jer? Så udfyld formularen her og lad os få en uforpligtende snak. Hvad enten det drejer sig om FOREDRAG, WORKSHOP, KURSUS eller INSPIRATIONSDAG.

Du er også mere end velkommen til at ringe til mig på +45 2336 3887 eller sende mig en direkte mail til kontakt@knoglesund.dk. Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Skriv til mig
Udfyld formularen og jeg vil kontakte dig hurtigst muligt.

  Kontakt mig

  Siim Bygade 106, 8680 Ry - CVR 21802336

  +45 2336 3887 - kontakt@knoglesund.dk

  © Knoglesund.dk