Gennem de seneste 10 år har jeg i samarbejde med www.osteoporose-f.dk afholdt FOREDRAG OG WORKSHOPS for medlemmerne i lokalafdelingerne, hvor fokus har været at formidle viden om diagnosen og at skabe tryghed i aktivitet og bevægelse.
I 2018 blev jeg Master i Sundhedspædagogik og Sundhedsfremme, som gav startskuddet til i samarbejde med Danske Fysioterapeuter at lave kompetenceudviklende kurser for fysioterapeuter om Osteoporose. Masterprojektet ”Osteoporose i et hverdagslivsperspektiv”, og opgaven ”Kompetenceudvikling af fysioterapeuter i et Osteoporoseperspektiv” er baggrund for med en videnskabelig tilgang at skabe mere fokus på Osteoporose blandt sundhedsprofessionelle.
Dette har ledt til deltagelse i ekspertgruppen bag Rapporten fra Sundhedsstyrelsen om Osteoporose i Nov. 2018, som efterfølgende har ledt til et videre samarbejde med www.videnscenterforknoglesundhed.dk
I samarbejde med Århus Kommune er jeg i gang med et kompetenceudviklingsprojekt af sundhedsprofessionelle i forhold til Osteoporose, hvor fokus er forebyggelse, sundhedsfremme og tidligere opsporing.
Som Fysioterapeut har jeg siden min uddannelse fra Skodsborg Fysioterapiskole i ’92 løbende taget efter- og videreuddannelse, og været omkring alle sektorer både som menig og i ledelse.
Fra Neurologisk klinik på Frederiksberg, flere neurologiske kurser og specialiseret genoptræning, gik vejen omkring Rødovre kommune, hvor jeg som Fys.faglig leder, var med til at invitere børnehaven med i træningen af de ældre i Dag- og Træningscenteret. Superviseret træning med de unge sklerose-patienter fra Amtsplejehjemmet og opgaver som distriktsfysioterapeut med hjemmetræning var her en del af hverdagen.
Sideløbende arbejdede jeg som Idrætsfysioterapeut for Rødovres Damehåndbold, der dengang var et elitehold i Danmark. En sjov tid rundt i DK og i Europa i forbindelse med Champions League. Idrætsfysioterapikursus på La Santa og en uddannelse som Golf Fysioterapeut er senere kommet til, og med en bred erfaring og kurser fra håndbold, badminton, fodbold, tennis, ski og volleyball, har idrætsskader hos børn, supermotionister og eliteidrætsudøvere også været en naturlig del af arbejdet som praktiserende FYS.
Herning sygehus gav masser af erfaring fra den sekundære sektor, og min interesse for skulderspecialet via et projekt mellem kirurger og fysiurgisk afdeling, dannede fundament til flere specialkurser på dette område.
I Silkeborg Kommune og den primære sektor var tværsektorielle opgaver og en bred vifte af såvel hjemmetræning som sagsbehandling en spændende tid frem til kommunesammenlægningen i 2007.
Herfra har jeg været selvstændig og udover mit arbejde som Praktiserende Fysioterapeut i Nygade har jeg sideløbende arbejdet som VIRKSOMHEDSKONSULENT med ergonomisk rådgivning, FOREDRAG OG WORKSHOPS og både haft større faste kunder og mindre enkeltstående opgaver.
Som PRAKTISERENDE FYSIOTERAPEUT har jeg bl.a. deltaget i Idrætsfysioterapi på La Santa – Kinesiotape - FormthoticsSålekursus – Parkinsonkursus – Osteoporosekurser – 5-dages Skulderkursus og Nakkekursus.
Her er jeg både generalist med alle typer patienter, men udnytter mine specialkompetencer omkring skulder og idræt. Til Parkinson patienterne har jeg har oprettet særlige træningshold, hvor fokus er høj intensitet. Osteoporosebaggrunden har givet mig mange henvendelser med individuel rådgivning, og jeg har flere Osteoporosehold, hvor formidling af viden indgår løbende som en del af træningen.
I håb om at rejsen kan fortsætte med nye spændende opgaver har jeg nu valgt at lave www.knoglesund.dk.